Guainot

Una volta per la volta al món

Home » El final del món

El final del món

Ushuaia és una poblet, per que no arriba a més, interessant sobretot i potser unicament pel que té al seu voltant. I és que la “ciutat” més austral del món és troba enclavada privilegiadament a peus del parc nacional de Tierra del Fuego i a costa del canal de Beagle.

El canal li dóna feina, per que tothom depen del turisme, i també la “merluza negra” que segons sembla és un dels plats típics de la zona. Encara no hem parlat amb el capitan Pescanova de la zona per que ens expliqui quina peculiaritat té el “susodicho pescado” pero no us preocupeu, tard o d’hora us ho explicarem! i també ho farem de la Centolla (que també pinta bé) i del Cordero patagonico (que ens han possat deures i em de passar informe) o del Castor asado (que també pinta prou exòtic).

El que segur no farem és probar “leones de mar”! uns bitxus gegants i simpàtics que es passen la vida de pedra en pedra, capbuçadeta al aigua i sessió de fotos pertinent. Avui ens han passejat amb barqueta per les illetes del voltant i la veritat és que ha sigut espectacular. Increible veure aquests animalots amb completament en el seu habitat a menys de 3 metres. A la Karen gaire bé la deixa ben xopa un lleo marí que “torpement” s’ha tirat a l’aigua i que sigilosament s’ha enfonsat sota la nostra cuïlla.

Després d’això també em fet una passejadeta per una altre illeta, QUIN FRED el vent del canal! collons tu!!! el argentins se’n foten dient que “todo lo malo nos viene del oeste” fent referencia als seus veïns xilens. Tant vent com aigua tenen tendencia a anar d’oest a est la major part del temps. Del pacífic a l’atlàntic! per cert, demostrat no hi ha cap grao entre les aigues dels dos oceans, per molts 2 metres de diferencia que hi hagi entre la superficie de l’un i de l’altre.

A port la cosa es diferent. Ushuaia es petit, i baix, sobretot comparat amb la capital de la que venim. Això si! té unes pendents de nassos! tant, que durant l’hivern local (és a dir, 5 mesos de cada 12) la major port de carrers perpendiculars al mar estan tallats per la neu i el gel donant la possibilitat a fer pistes d’esqui i snow improvitzades. Afortunadament els carrers paral·lels son plans (més o menys) i encara donen un descans a les caminades.

Demà ens n’anirem al Parc nacional més famós del continent. Tierra del fuego!!! pregunta del trivial: algú sap per que és diu així?

Demà la resposta 😉

records a tothom!

petons a les families!

Name of author

Name: Guainot

3 thoughts on “El final del món

 • Tius Cal Puvença 115 sus envia una abraçada! feu fotos de terra de foc! i moveu el cul fent algun q altre trekking (no cal q sigui al nivell andorrà al q esteu acostumats, jejeje)

 • De veritat¿? De veritat, veritat¿? Se’m fa un nus a l’estómac només d’imaginar-m’ho!!! Era de preveure tenint en compte que és el que anaveu a fer però seguiex sorprenent-me que estigueu vivint una aventura tan impressionant!!! x)

  Què tal es menja a Buenos Aires¿? A banda del mate i los dulces de leche!!! Espero que us deixessiu seduir per algun/a ballarí/na autèntic/a i sentissiu la passió del tango en primera persona!!! Ja em venen calors… xP

  L’únic que sé de Tierra de Fuego és que és un dels paisatges més espectaculars del món però la resta m’ho ha explicat la Wikipèdia!!! Que trist, m’havia d’haver amagat a la vostra maleta… xS Espero que en lloc de mi hi porteu un bon abric perquè es veu que hi ha un clima subpolar!!! xD

  Ja ens explicareu… Disfruteu!!! I seguiu en contacte!!! 😉 1petonàs*

 • És clarississimament evident!!! és que mira que qui no ho sapiga…es de ser inútiles!…
  x) Es diu així x que alla van tots cremats!jajaja en el doble sentit..>.<

  PD: jo de vosatres llogaria un extintor.. x si de cas hahahhaa

  Jordi nanu qe tal com us va!?^^ pel qe veig aneu fent moltes amistats, sobretot de lleons marins eh??x)
  Vinga nanu disfruteu molt qe això pinta genial!

Deixa un comentari