Guainot

Una volta per la volta al món

Home » El principi del final (Jordania)

El principi del final (Jordania)

I ja som a l’últim país de la nostre ruta…

Jordania és reconegut per ser el país més estable i conciliador de tota la zona. Les seves fronteres son amb països com Israel, Arabia Saudita, Egipte, Irak o Siria fet que fa que estigui sempre a l’ull de l’ huracà mediàtica. Però pels seus carrers es viu tranquil. Amb molt respecte per les llibertats individuals (religioses, de tradicions i costums…).

Amman, la seva capital és una ciutat sense gaire encant. Tota de pedra blanca té dos atraccions bàsiques, la Ciutadella i el Teatre, ambdós dels seus temps d’ocupació romana. El teatre és molt espectacular i el tenen molt ben conservat aprofitant el vessant del turó que li serveix d’estructura.

A part d’Amman, hem visitat Jerash on vam tenir l’oportunitat de veure unes ruïnes romanes espectaculars. Es defineix amb claredat tot el que era la ciutat, amb la seva plaça central, carrers, temples i un hipòdrom que avui en dia aprofiten per fer recreacions d’espectacles de l’època.

I sobretot, una de les coses que més ens ha agradat d’aquests dies ha sigut anar fins al Mar Mort. Amb un 31% de salinitat ofereix una experiència inèdita de flotabilitat. Si si si! Jo que no floto enlloc era com un tros de suro (estalvieu-vos les bromes fàcils!). Fet que em fa pensar que el problema no soc jo, si no les aigües de la resta del món! 😉

Aquell mateix dia també vam aprofitar per passar pel Mont Nebó on suposadament Moisès va veure la terra promesa, avui en dia, un desert de sorra i roques partit per fronteres entre països que es defensen els uns dels altres.

I de camí cap al sud tenint ara ja molt al cap que només ens queden 5 dies per tornar a casa. Un compte endarrere que tard o d’hora havia d’arribar!

Name of author

Name: Guainot

2 thoughts on “El principi del final (Jordania)

Deixa un comentari