Guainot

Una volta per la volta al món

Home » Yo de mayor quiero un camión!!!

Yo de mayor quiero un camión!!!

Dur, molt dur! així es com es resumeix la experiència que vam tenir per arribar a Hue des de Hanoi! Per cert, Hue està bé! es un poble mitja on sobretot destaca la Ciutadella de l’emperador que fins fa menys de 80 anys es passejava per aquí. També destaca la pagoda i sobretot les tombes de molts avantpassats del comentat jefazo!
Però bé, no val la pena dir res més de Hue sense referir-nos al nostre trasllat des de Sapa, al nord del país (nostre últim post) fins a Hue!
Un dia qualsevol agafem un bus-llit de Sapa a Hanoi! fins aquí tot correcte si tenim en compte que els trens estan plens des de fa dies i no hi ha gaires més opcions! Sortim a les 6 de la tarda i tot i que estem una mica estrets encara si està prou bé! Les sorpreses comencen a les 3:45 del mati, quan arribem a Hanoi! unes dues hores abans del previst! aquella hora, tot era tancat evidentment, fins i tot l’estació! pel que ens van deixar a la porta per fora i a espavilar-se. D’allà vam haver d’agafar un taxi fins a una altre estació de busos (cada estació es reparteix un grapat de destins i en aquest cas no coincidien). Aquest trajecte amb taxi el vam fer mooooolt apretadets! erem quatre, per que havíem conegut a la Beth i al Luke (anglesos) que feien exactament el mateix que nosaltres, i ens vam haver d’apretar de valent entre maletes i motxiles.
Arribem a l’estació de Hanoi on, evidentment no hi havia ningú (fosc encara) i l’únic que corria per allà era un mini vietnamita amb cara de picaron que ens oferia “exactament” el que nosaltres necessitàvem! bus a Hue i sortia a les 9 del mati per arribar a les 9 del vespre a Hue! tot semblava correcte fins que vam veure el bus! es veia mooooolt vell, però molt molt! ara ja estem acostumats a busos de tot tipus i aquest els superava a tots, seients estripats, faltat de neteja…! Però bé, precisament per això, i per les ganes de no haver d’esperar al bus de la tarda que arribava a les 3 de la matinada (aquest eren lliteres), vam decidir tirar-nos a al piscina i comprar el bitllet! segur que ens van prendre el pèl amb el preu! Amb les tres hores que encara vam haver d’esperar a l’estació ens vam enterar que era una línia il•legal, que tenia números de no sortir, o de no arribar, i que segurament havíem pagat el doble del que tocava! però bé, creient-nos afortunats el bus va arrencar a les 9 del mati com estava previst.
En poc mes de 10 kms ja havia parat unes 6 vegades recollint a tothom que tenia ganes d’apuntar-se a l’aventura! i per sorpresa de tothom, de tothom tothom, per que la resta de vietnamites també flipaven… vam parar al costat d’un magatzem. Ens van fer baixar a tots i van començar a carregar sacs de soja al bus. Sí sí, i no els carregaven al porta equipatges (que ves a saber de que anava ple) si no que van posar els sacs de 50 kgs a sota dels seients, tots ben apretadets! Si abans dels sacs ja era estret, imagineu-vos on ens arribaven els genolls amb els sacs a sota!

Però això no és tot! els 4 que érem ja rèiem per no plorar (m’havia deixat de dir que el bus no tenia aire condicionat que en aquest país vol dir que les llavors de soja gaire be germinaven!!!) però ens consolàvem pensant que nomes quedaven 11 hores mes fins arribar! però sorpresa! cada cop que fèiem una parada intentàvem entendre’ns amb la gent que hi havia per allà i que no parlava anglès. De les 3 o 4 opinions que vam tenir no ni havia cap que donés una hora d’arribada per sota de les 12 de la nit!!!

Vam passar les hores com vam poder! tirats sobre els sacs! intentant dormir! mirant el paisatge (entre vidres moooolt bruts) i finalment, quan ja estàvem una mica desesperats ens van dir que ja ens podíem preparar per la nostra parada. Hue?! no!!! una gasolinera a uns 15 kms, on molt puntualment (que curiós!) ja ens esperaven quatre paios amb motos per mooooolt gentilment fer-nos de taxista fins al poble! no teníem gaires ganes de discutir amb el bus que ens havia promès de deixar-nos a “l’estació” d’autobusos, ni de regatejar el preu de les moto-taxis! Eren les 3:30 de la matinada!!! unes 6:30 hores mes de lo previst!!! (segur que el bus de les 3 de la tarda ja ens havia adelantat feia estona. Sort encara que vam trucar a l’hotel per que ens esperessin i ens tinguessin reservades les seves ultimes habitacions.

En total, des de Sapa fins a Hue, unes 27 hores de bus i unes 5 hores d’espera!
Pròxima vegada, en tren, o bus recomanat! lo d’aventures vietnamites ja ho tenim cobert!

Name of author

Name: Guainot

3 thoughts on “Yo de mayor quiero un camión!!!

 • Hostia que heavy!!! Va bé saber-ho… jejejee. És ben bé que farem el mateix en dues setmanes de diferència eh… que heavy! De fet, aneu pel camí de fer exactament el mateix que tinc planejat: Hanoi, Halong Bay, Sapa, Hue, Hoi An, CHMC, Mekong Delta. En uns 20 dies. Crec que no em deixo res.

  Tu, que tal el temps? Plou, fa bo?

  Tema calers? Dollars, Euros, Dongs?

  En fi xatins, que vagi bé l’aventura! Seguim en contacte.

  Saluuuut!

 • Dios mio, como os estafan!!!! jajajajaa, pobrecillos, tener cuidado que la proxima vez a lo mejor os hacen subir los sacos de soja al bus a vosotros mismos :-)

  Bueno, tema comida como lo llevais? Habeis probado ya los bocatas vietnamitas?

  Que vaya bien!!!

  Alexis

 • jajajaja això sembla Pekín Express!!¡

Comments are closed.