Guainot

Una volta per la volta al món

Home » La pedra – Ayers Rock

La pedra – Ayers Rock

Uluru, pels aborígens, és una pedra de dimensions considerables! 348 metres el punt més alt sobre la superfície de la terra, i tingueu en compte que es com un iceberg, és a dir té 5/6 sota terra. Tot i que l’erosió el va escorxant, en realitat és una pedra que creix! O si més no, cada vegada en té més a la superfície que per sota terra per efecte de les pressions i erosió més ràpida de la sorra del desert. Curiós tot plegat…
Hem passat uns 4 dies al cor (centre vermell, com li diuen ells) d’Australia. Amb lo gran que és aquest país gaire bé ha sigut més llarg aquest vol que el de Nova Zelanda a Sydney. L’arribada és curiosa: no hi ha res de res durant kilòmetres i kilòmetres! Acabes arribant a una pista que tampoc sembla que tingui més vida al voltant que les seves serps i bestioles autòctones, i amb 5 minuts de bus et posen al mig d’un resort (monopoli) on si pot trobar una mica de tot, això sí, la pela és la pela, fins i tot a les antípodes!
Aquests dos dies hem fet el que toca fer: veure la pedra amb la sortida del sol i veure-la a la posta. Deu ser la pedra més fotografiada del món segur! Nosaltres mateixos ja devem tindre com a mínim unes 300 fotos! I sí, canvia de colors, però hem de confessar que les postals també porten molt de photoshop a sobre!
Recalcar la situació que hi ha actualment entre australians aborígens i australians “blancs”. Sorprèn venint de Nova Zelanda on sembla que tenen la situació normalitzada que els seus veïns no hagin estat capaços d’arreglar-ho de la mateixa manera. Va ser tant exagerada l’arribada de l’home blanc a aquestes terres que ara s’ha intentat compensar aquest error històric donant-los territoris propis i suports econòmics. El que acaba provocant que aquestes comunitats s’acabin convertint en guetos, on fins i tot l’australià “blanc” no té permès l’accés lliurement. Els hi han donat calers, però sense explicar-los massa que fer-ne i malauradament molts han acabat víctimes del menjar basura i de l’alcohol. No sens mal interpreti, cada vegada més sembla que augmenta el respecte mutu entre races, però el fet de no compartir la terra durant molts anys ha convertit en endèmics els problemes de convivència actuals.
D’aquí no res us expliquem com hem passat St. Joan… diferent però espectacular!

Name of author

Name: Guainot

3 thoughts on “La pedra – Ayers Rock

 • Hay que ver cuánto dinero nos estás ahorrando: Estamos dando la vuelta al mundo contigo, viendo cosas preciosas (por cierto, Tony dice que ha estado también el la piedra roja) y después podremos fardar, irónicamente, de lo mucho que sabemos del “mundo” a costa vuestra.
  Me alegro de que todo vaya saliendo bien y encima que lo esteis pasando tan bien.
  Que sigais cargando las pilas que aquí os estamos siguiendo.
  Muchos besos de la familia McGuinness Criado.

 • Família!

  Em feu molta enveja! Espero que el viatge segueixi tant bé com us ha anat fins ara!

  Una abraçada!

 • Despues de tantas cosas impresionantes, vais a pensar que HK es una birria jajaja

Deixa un comentari