Guainot

Una volta per la volta al món

Home » L’última setmana a Nova Zelanda

L’última setmana a Nova Zelanda

Els homes/dones del temps en aquest país no son especialmente encertats. Si es que on hi hagi un bon Tomàs Molina (moooolt bona niiiiiiiiit!!!)… pero aquesta vegada ens ha anat a favor. Teniem previsió de plujes tot el cap de setmana i mals dies la resta de jornades, pero afotunadament encara em tingut sol i prou dignes temperaturas (clar que això és molt subjectiu).

Sobretot hem aprofitat per veure la terra dels fiords. El sud de la Illa Sud (és a dir, molt al sud). Amb base a Te Anau hem vist el Milford Sound, el més famós de tots els fiords, i el Doubtful Sound germà gran una mica més desconegut i inexplorat.

Al primer va ser molt xulo sobretot el momento en que ens van estar perseguint (o millor dit, guiant-nos) els dofins. Jugant amb la cuïlla del vaixell. Al principi tens la sensació de que en qualsevol momento els podiem pasar per sobre pero ràpidament vam observar la facilitat que tenen per accelerar, saltar i fer el que més divertit els sembli.

El Doubtful és molt més gran (unes tres vegades), però molt més tranquil. No ens va fer tant bon dia pero va ser interessant baixar a uns 170 metres sota terra on tenen una central hidroeléctrica. Aquesta recull l’aigua d’un llac i l’envia fins a la sortida al mar pel mateix fiord després d’un recorregut sota terra d’uns 10 km’s. Una meravella de l’enginyeria segons ells. S’ha de dir que l’aprofiten prou bé doncs dóna energía  tota l’illa sud (o l’equivalent a tota la ciutat d’Auckland). 740 mega watts pels professionals del tema, em sembla!

Una cosa que ens haviem oblidat de comentar-vos en l’anterior post! Si alguna vegada voleu veure un cel realment estrellat heu d’anar a Arthur’s pass! És increíble la quantitat d’estrelles i la brillantessa d’aquestes. Una imatge inolvidable!

De la resta de dies… comentar-vos que Dunedin no ens va desagradar. No vam tenir especial sort amb la península d’Otago on nomes vam veure una foca passejant-se amb tota la “paxorra” pero no vam veure els pinguins amb ratlles grogues als ulls que hem estat buscant per tot arreu.

Christchurch és la ciutat més bonica de tota l’illa sud i segurament de tot NZ. Un centre prou interessant i distret i una bona pila d’edificis “històrics”. Va ser en aquesta ciutat on vam veure un partit de rugby com Deu mana entre els All blacks i Irlanda. El resultat va ser una mica escandalós, 66 a 21 o una cosa així a favor dels nou zelandesos que evidentment van inicia el match amb la famosa Haka, tot un espectacle!

I res, ja s’ha acabat la nostre aventura per la terra del Senyor dels Anells, molt bona nota, i la sensació de que aquest país té una pila de coses per oferir sobretot durant el bon temps.

PD: un altre cosa que ens haviem descuidat! Sabeu que la Karen es va fotre a la autocaravana dels veïns! No se li ocurreix res més que entrar montant el numeret a “grito pelao” a la caravana d’un nano que gaire bé li agafa un atac de cor amb la sorpresa!!! Si es que…

PD2: a Nova Zelanda no calen guies ni Lonelys ni similars, tenen un servei totalment gratuita d’oficines d’informacio turistica a totes les ciutats importants espectacular. Tots els mapes, guies i altres coses son totalment gratuites!!! una passada!

Name of author

Name: Guainot

Deixa un comentari