Guainot

Una volta per la volta al món

Home » Diaris de Campervan

Diaris de Campervan

244.804 kms – 248.980 kms = 4.176 kms

Nova Zelanda és un país relativament petit! (entre Itàlia i Anglaterra per que us feu una idea). Pero dóna per molt!
Una de les opcions habituals per descubrir els seus raconets és “patejar-la” amb autocaravana! Ho fan tant els kiwis (locals) com els turistes i la veritat és que ho tenen tot super preparat. Hem estat de sort que hem enganxat temporada baixa… millors preus i disponibilitat a tots els Holiday parks (Camps Sites, campings…). Això sí, el temps és el que és…
Algunes peculiaritats del viatge amb Campervan (almenys la nostra):
– No ens vam quedar curts i sota la premisa “burro grande, ande o no ande” vam agafar una autocaravana de 6,6 metres de llarg i 2,7 metres d’alt! Una flago de campeonato. El motiu? Que tingués tassa de wáter a dins! Per quan fes fred a la nit, que fa mandrota sortir!


El principal inconvenient es que és com conduir una caixa de sabates gegant! Mooooolt volúm per molt poc pes! No em tingut gaires problemas pero la sensació d’anar ballant al ritme de les rafagués de vent també l’hem viscut. Ara un vals, ara un twist, ara balda, ara heavy metal!

– Per què nassos els anglesos condueixen per l’esquerra!?!?!? no és que sigui complicat! És que no és natural! La seva explicació és que per aquest costat pujaven als cavalls, pero senyors, d’això ja fa segles!

He de reconeixer que algún matí ens hem llevat i sortint del camping hem anat… res uns metres… en contra direcció! Sempre sempre sempre, has de repetir-te lo de KEEP LEFT, KEEP LEFT, KEEP LEFT!!! Aaiiissssssshhhhhh! Tot es complica a quan has de mirar a rotondes, trencalls múltiples, preferencies de pas… (son molts anys de costums de dretes) per amb lo grans que erem, tothom s’acaba apartant!

– Mooooooolt incòmode canviar de marxés (i no eren fines precisament) amb la mà esquerra! proveu-ho alguna vegada! – la marxa endarrera?!? On nassos estava la marxa endarrera?!?!? Amagada allà, gaire bé al seient del copilot!

– Aaahhh! I la sensació de tenir uns pedals llarguíssims!

– De no veure mai el teu propi cul! Ni sentir-lo (per allò d’aparcar per tacte).

– Ni d’entrar a qualsevol parquing! Gaire bé ni als del carrer!

– Els campings están super ben habilitats. L’únic que té una mica de gràcia és veure com aparques la “flagoneta” per no dormir en pendent! Que sembla una tontería, pero pots acabar abrassat a les cortines facilment després d’una nit donant voltes pel matalàs!

– Amb sort, els banys tenen calefacció! S’agraeix sobretot en aquell precís instant en que apagues l’aigua calenta de la dutxa i has de correr per aixugar-te tant rapid com puguis abans de quedar-te congelat.

– Amb sort, la calefacció de la campervan escalfa més ràpid que aire fred entre per tots el vidres que tanquen a mitges. S’agraeix sobretot quan a mitja nit comença a fotre una glaçada que ho deixa tot blanc.

– …
La veritat és que han sigut 4.176 Kms molt diferents. Des de les carreteres rectissimes per paisatges blancs de neu, fins a les curves més repetitives entre les montanyes més espectaculars. Llacs, rius, poblets i ciutats s’han succeït, alguns sense pena ni gloria i altres amb moments irrepetibles.

Per cert, un GPS (o KPS – Karen: Paí Sigue!) espectacular! A vegades amb alguna confusió entre esquerra i dreta, però a qui no li passen aquestes coses! 😉 Sempre em arribat on voliem anar! Doncs ja està! Llavors, genial!

Trobarem a faltar una mica la sensació de ser com cargols. 21 dies amb la casa (la nostra) sobre rodes, anant i parant allà on voliem!

Backpacker Campervan,(Volkswagen), CEU 268…. Nice to drive you!

Name of author

Name: Guainot

3 thoughts on “Diaris de Campervan

 • Queeee guay!
  Me llamo Ramón y tengo un camión!!!
  Saluuuut!

 • Bonitas fotos, aunque me temo que para mí un poco de frio.
  Os envidio viendo vuestra cara de felicidad. La flagoneta grandiosa.
  Besos.

 • Que chulo, me ha encantado las fotos y sobretodo veros tan felices. Os quiero un monton. Muchos besos

Deixa un comentari