Guainot

Una volta per la volta al món

Home » Qosqo, capital de l’imperi Inca

Qosqo, capital de l’imperi Inca

Eus aquí la història d’un imperi que va dominar una extensió el triple de l’actual Perú durant més de 500 anys. Els inques van destacar per una pila de coses: per dominar els elements, per la seva organització social, per la seva religió i simbologia, pel seu domini de l’agricultura…

Sabeu que construien terrasses als vessants de les montanyes i que d’aquesta manera experimentaven amb les diferents característiques de temperatura, radiació i humitat. A base d’anys i paciencia aconseguien fer doméstiques algunes de les especies que havien descobert a la mateixa selva. Experimentació genètica?!

Pel que fa a la espiritualitat els inques estructuraven en tres nivells la seva realitat. El nivell superior, respresentat pel condor, era el que els unia a la part més espiritual. El segon nivell, el representava el puma (per exemple, la ciutat de Cusco en la seva època Inca tenia el perfil d’aquest animal). I finalment, el tercer nivell, que era representat per la serp era el relacionat amb tots els seus temes filòsofics.

El quechua, idioma Inca, és parla avui en dia a la zona de Cusco. Les families son les principals transmisores de la llengua i no l’escola com podria semblar. És un idioma gutural i onomatopeic i resulta espectacular el sentir-lo parlar.

En general, tot el que ens expliquen el guies (molt ben preparats) no deixa de sorprendre’ns i augmenta la sensació de que els inques sabien molt bé el que és feien (per exemple, ja construien amb sistemes antisismics!).

En breu, anirem a Machu Picchu, la joia de la corona! ja us explicarem!

Bon Sant Jordi, bons llibres i millors roses!

PD:  llibre a comprar “La dona que fugia de la boira” de l’Albert Llimós

Name of author

Name: Guainot

One thought on “Qosqo, capital de l’imperi Inca

  • Com esteu, aventurers¿?¿? Com us tracta el món¿?¿? La vida molt bé, en tot cas, eh!!! Feia molts dies que no passava per aquí per la feina, els exàmens… Us en recordeu d’això¿?¿? xD I com sempre hi he trobat uns relats que em posen la pell de gallina i em venen ganes de marxar correns!!! Les fotos són molt xules també!!! No sabria pas quin lloc triar… No es deu poder, no¿?¿? x)

    Avui a Catalunya és Sant Jordi, dia de l’amor i la cultura!!! Fa un dia una mica gris però els carrers s’ompliran de persones contentes i tranquiles amb flors i llibres com cada any. Segur que tant lluny de casa podreu celebrar aquest dia més bé que jo que no surto fins les 19h!!! Però us confessaré que m’ho passo molt bé treballant!!!

    Només volia felicitar-te pel teu Sant, Jordi, i dir-vos que espero que us ho seguiu passant estupendament!!! Fins aviat, 1petó!!!

    PD. Aquí també se’t troba a faltar una mica, mica… x)

Deixa un comentari