Guainot

Una volta per la volta al món

Home » Rio de Janeiro, Ilha Grande i Salvador…

Rio de Janeiro, Ilha Grande i Salvador…

Si, han passat molts dies des de l’última actualització pero tot té un per qué… més que res, el motiu ha sigut el mateix que ha afectat sensiblement tot el nostre episodi brasileny: LA PLUJA! o chuva en portugués, que ho hem sentit moltes vegades!

Pas a pas. Rio de Janeiro ens va agradar molt! i quan ens vam haver acostumat a lo de les plujes intermitents ja va estar tot solucionat. L’únic inconvenient que hem tingut ha sigut que no hem pogut pujar al Corcovado a veure el Cristo!!! una llàstima la veritat! tot i que si tenim en compte que l’estan remodelant i sembla més un fantasma que un Crist, sap menys greu i tenim l’excusa perfecte per tornar en el futur. El motiu pel que no es pot pujar demostra una mica la realitat de la ciutat: 3 joves de la favela al costat del Corcovado van morir degut als aiguats de la primera setmana. Familiars i amics es van prendre la “justicia” per la seva mà i van destrossar les vies d’accés a la muntanya ja que en responsabilitzaven a l’empresa concessionaria d’haver canviat els traçats dels desaigües de la muntanya provocant d’aquesta manera la catàstrofe. És a dir, una ciutat de gran desigualtats pero que afortunadament, sembla que la oportunitat del Mundial i les Olimpiades els pot anar de meravella. La gran pregunta: on aniran a parar els centenars, milers de families que actualment estan en aquestes faveles?

Ilha Grande és lo més semblant al paradís que de moment hem vist en el nostre viatge. Diem de moment, per que segur que al final podrem acabar comparant! ja veureu! Van ser dos dies de barquetes, platgeta i alguna que altra caminada per aconseguir-vos les millors fotos. Les barquetes, em tingut de tot! pero l’última queda com una anècdota. Les platgetes, impressionants! La de Lopes Mendes la més coneguda i gran de totes. I les caminades de l’estil de la Kate per l’illa de Perdidos. Tampoc gaires més a dir si us mireu les fotos acabades de penjar, aixó si, la sensació de que ens van faltar dies per poder-ho aprofitar del tot.

Salvador de Bahía: PLOU!!! si més no fins ahir! avui em tingut una tregua que ens ha anat d’alló més bé per anar a una platja enorme i prendre una mica el sol (perqué em possaré vermell tant ràpid?!). A part d’això em passejat pel Pelourinho, el centre històric de la ciutat més antiga de Brasil (és fundada l’any 1501!!! sabeu quan és va descobrir Amèrica oi?). El nom li ve d’una història una dura però aquesta és la realitat. Un pelourinho era un instrument de tortura utilitzat amb els esclaus del moment. Els “negres” de per aquí però, valoren el fet que almenys aquest s’utilitzava tant amb esclaus negres com blancs.
A part d’això, i degut a la meterologia, ha estat una llàstima no poder anar a Morro de Sao Paulo (una altre illa paradísiaca de la zona) pero com que hem de tornar, ens quedem més tranquils.

Demà cap a Sao Paulo i molt molt molt aviat cap a Perú, pròxim gran destí del nostre viatge.

PD: que la Karen us expliqui el que li passa amb els hostals a Rio!!! que noche más mala pasó!

Name of author

Name: Guainot

One thought on “Rio de Janeiro, Ilha Grande i Salvador…

  • Uala! Ja m-he possat al dia! Que xuloooooo! Bueno lo de la pluja mira, es agua, que le vamos a hacer, pero lo de la pluja nocturna del guiri… jajaja que bueno!

    Bueno nois, endavant i no us canseu d-escriure, que es genial que compartiu aquesta experiencia!

    Un abrasada,

    Alexis

Deixa un comentari