Guainot

Una volta per la volta al món

Home » La llengua de gel

La llengua de gel

El Calafate és la ciutat més semblant a Baqueira que de moment hem trobat. La veritat és que és un lloc encantador amb carrers super arregladets, comerços amb suvenirs interessants (molt destacable), restaurants i bars molt acollidors i hostals molt hospitalaris. Saben de que viuen i s’ha de reconeixer que ho saben cuidar molt i molt bé.

El Calafate (que rep el seu nom de l’arbust més habitual a la zona) té un gran privilegi: els Andes li brinden km’s i km’s quadrats de glaceres que van a morir als seus llacs. Increible! no hi ha una altre manera d’explicar l’espectacularitat de coneixer el Perito Moreno en primera persona. Magestuos, imponent, emocionant!
Algunes dades per intentar materialitzar l’espectacularitat del paisatge:
– Superficie de la glacera superior a tot el territori de la ciutat de BA’s
– parets de 40 a 70 metres d’alçada sobre el nivell de llac (el que serien més de 20 pisos d’alçada)
– 110 metres de glacera submergits sota el nivell del llac i fins arribar al fons d’aquest mateix
– la glacera pot arribar a avançar de mitjana als llocs més ràpids a uns 2 metres per dia!!!
– cauen uns 9 metres de neu anuals a les cimes dels Andes que tardaràn uns 400 anys a arribar compactadissimes (gel) a trencar-se sobre el llac.

Avui ha sigut un intensiu Perito Moreno. El minitrekking és una de les moltes opcions que hi ha per gaudir-lo. Es tracta d’una excursió de tot el dia, primer des dels balcons de la part frontal del Perito Moreno on et pots anar passejant d’un costat a l’altre intentant buscar el moment que tothom espera: la caiguda d’un bloc de gel! és super emocionant anar sentint a un costat i l’altre com el gel es trencar per efecta del seu propi moviment, de la temperatura i del propi descendre de l’aigua d’un llac a l’altre!
I sí! em tingut sort! molta sort! per que em vist caure un tros enorme de gel just davant nostre! la Karen amb el video engegat i jo amb la camera enfocant! ha sigut increible! una passada! un moment inolvidable!
La segona part de l’excursió ens ha portat a una barqueta que ens ha passejat per davant de la cara sud del Perito i que ens ha deixat a l’altre costa. Allà, crampons en ma, (o en peus millor dit) em fet una caminada per sobre mateix del gegant de gel! és increible veure el turquesa intens, l’aigua transparent, el gel picat a sota els teus peus (la de mojitos que es podrien fer!)… i al final del trajecte, precisament, ens han convidat a un whisky “on the rocks”, pero rocks de Perito Moreno!!! el whisky era dolent pero el gel era místic, ejejejej… aaahh, i un alfajor! que a aquella hora ha entrat prou bé!

En resum un dia dels que costarà d’oblidar!

menció especial a la Lorena i a la seva mare que ja ens ho van recomanar a Ushuaia i a l’Arnau i la Mireia, amb qui hem passat unes hores molt i molt ben acompanyats, segur que no seran les últimes! que us vagi molt bé la tornada. Ara ens toca a nosaltres!

Name of author

Name: Guainot

10 thoughts on “La llengua de gel

 • Muy bien contado Jordi, he sentido hasta frio en los pies, me alegro que lo esteis disfrutando tanto.
  Besazos.

 • Quines fotos més precioses!!! I una narrativa digna del propi Miqui Moto!!! ;P
  Seguiu disfrutant!!!
  1petó*

 • Impressionants les fotos! El que més m’ha agradat es veure-us a vosaltres tan i tan bé.
  Ara, el tros de gel caient m’ha fet un no-se-que. Veure-ho impressionant, pero em fa pensar que tota aquesta regió pot tenir el dies comptats.
  Disfreteu cada instant,
  mil petoooons

 • AidA ArchsS

  jOOOrDDDIIiiii!! q xuloo que deu ser tot això q explique ^^. Aquests dies he estat fora, a Cambrils i ara em posaré amb la uni. Si a la nit (la que jo visc) et connectes i sóc per casa ja parlarem. Un petó molt foort! T’estimo moltíssim:P

 • ei jordi! veig qe aneu cap a Iguazú! quina enveja!
  vigileu amb els coatis! (descobrireu allà que són)!
  petonets!

 • Adela y maria

  Chicos nos a gustado mucho todo lo que nos habeis enseñado. Seguir disfrutando asi y sobre todo seguir enseñandonos nuevas fotos
  Un beso desde puertollano
  Adeli y Maria

 • Las fotos son impresionantes, el azul es tan bonito que imagino lo que debe ser verlo en vivo.
  Buen viaje hacia Iguazu.
  Estoy en un teclado para un irlandes imagina la admiracion!!!!!! NO TENGO AHIJADAS QUE REGALAR UNA MONA!!!!!
  Besos del club irlandes.

 • Tiu, si vols en tornar podem baixar a baix a compar un paquet de cubitos, em poso sobre una cadira i deixo caure la bossa de gel dins de la banyera mentre tu amb la càmara de fotos i la Karen amb la de video recordeu aquest moment, jejeeje per tan, aprofiteu, pq com veieu, repetir les condicions a barcelona és complicat, però no impossible, jeje

 • Nois! Fantàstiques les fotos! Quina enveja que em/ens feu! Molts ànims i endavant!

 • Ei! Tengo que confesaros que todavía no me había metido en el blog seriamente pero hoy he visto todas vuestras fotos y no os voy a decir lo de que sois unos hdp… para nada! voy a decir viva la madre que os p. que guapos estáis los 2 y que cara de alegría y felicidad que se os ve !!! Les fotos son increíbles!!! En fin que me moro de l’enveja y de l’amor (esta va per la karen) . DISFRUTEU UN MUNT!!!

  BESETS

Deixa un comentari